2024.04.26
péntek

Ezüstérmes lett az FK Székelyudvarhely

Szász Csaba - 2023-05-24

A Galaci United Székelyudvarhelyen is győzni tudott tegnap délután, így összesítésben 3–0-ra nyerte a bajnoki párharcot, ezzel pedig - címét megvédve - a Duna parti együttes lett a bajnok. De szépen csillog az udvarhelyiek ezüstje is.

(Fotó: Hargita Népe)

Harmadszor is megmérkőzött egymással a hazai teremlabdarúgó 1. Liga két döntőse, a címvédő Galaci United és kihívója, a Futsal Klub Székelyudvarhely. Az egyik fél három győzelméig tartó párharcban a két galaci összecsapást követően kedden délután 2-0-ás galaci vezetésnél Székelyudvarhelyen folytatódott a bajnoki küzdelem.

Az első félidő alapján, 4–1-es galaci vezetésnél sima címvédésre volt kilátás, de a térfélcsere után feljavult az FK Székelyudvarhely játéka, az udvarhelyiek nem adták fel, a végsőkig küzdöttek, előbb lefelezték a négygólos hátrányt, sőt, nyolc másodperccel a vége előtt már csak egy gól volt a különbség. Felvillant az esély az egyenlítésre, ám az utolsó másodpercben a Galac újra betalált, a mérkőzést 7–5-re, a bajnoki párharcot pedig 3–0-ra abszolválta, így bajnokként zárhatja a teremlabdarúgó 1. Liga 2022-23-as idényét.

Az FK Székelyudvarhely mindent megpróbált, de egy ilyen kaliberű ellenféllel nem volt könnyű dolga, ugyanakkor a második játékrészben mutatott játékuk jelezte, hogy nem véletlenül játszhattak nyolc év után újra bajnoki döntőt. Összességében elmondható, hogy az FK Székelyudvarhely nem elbukta az aranyérmet, hanem megnyerte az ezüstöt. Megérdemelten.







© Copyright 2018