2024.03.29
péntek

Jubileumi Konzul Kupa

- 2023-02-13

Jubileumi Konzul Kupát szerveztek szombaton Hargitafürdőn. A sífutásban és műlesiklásban 10. alkalommal kiírt vetélkedőn több száz gyermek és felnőtt vett rész. Jó volt a szervezés, kitűnő a hangulat, és az időjárás is a sportolókkal tartott.

A 10. Konzul Kupa síversenyt Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és partnerei, az MBPA Sportegyesület, Csicsó Község Polgármesteri Hivatala, a Csicsói Közbirtokosság, a Hargita Megyei Sí- és Biatlonszövetség, a Csíkszeredai ISK és a Szekler Biathlon Center Egyesület szervezte.

Egyik nagy erőssége volt az idei Konzul Kupának, hogy olimpiai bajnok, olimpikonok, jeles politikusok tisztelték meg az eseményt jelenlétükkel, ők mind példaképek lehetnek a gyerek előtt. A legnagyobb név Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó volt, de eljött a szintén olimpikon úszó Takács Krisztián is. Oroszlánrészt vállaltak a szervezésben Miklós Edit, Bónis Annamária, Bónis Attila és Balázs Zsolt székelyföldi olimpikon alpesi sízők, Tófalvi Éva biatlonista és edzője, Márton Simon, akik hat téli olimpián indultak, de díjazott a paralimpiákon és para-világbajnokságokon kerékpársportban sokszoros érmes Novák Károly Eduárd, Románia jelenlegi sportminisztere.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára visszatérő díszvendége a Konzul Kupának, ugyanakkor jelen volt és díjazta a gyermekeket Tánczos Barna, Románia környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztere, valamint Bogya Anna, a romániai Miniszterelnök-helyettesi Kabinet államtitkára is.

Videónkban meghallgathatók az ünnepi beszédek és ízelítőt kaphatnak a hangulatból:







© Copyright 2018