2024.06.15
szombat

Jótékonykodjunk együtt!

- 2018-02-05

Újabb pályázati felhívást tett közzé a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány: szinte bármilyen közösségi ötlettel lehet pályázni.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány adományozói, a Jótékony közösség újabb pályázatot hirdet, ami újszerűségre törekszik. A kiválasztott pályaművekre a támogatást egy Odaadó Est nevű új adománygyűjtő esemény keretében lesz lehetőség előteremteni. Az eseményre március 22-én, délután 18 órától kerül sor.

Szinte bármilyen közösségi ötlettel lehet pályázni. A pályázók egy online jelentkezési és projektbemutatási űrlapot kell kitöltsenek február 19-ig és elküldjék az [email protected] email címre egészen éjfélig. A projektek közül hármat választ ki egy bíráló bizottság, akik legfőképp az szerint döntenek, hogy minél több udvarhelyszéki lakost szólítson meg egy ötlet és valamilyen formában változást, fejlődést biztosítson Udvarhelynek/Udvarhelyszéknek. A döntésről február 23-án kap írásban értesítést a pályázó. A kiválasztott három projekt vehet részt majd az Odaadó Est 2018 közösségi adománygyűjtő eseményén és lehetőséget kap a támogatás begyűjtésére, ami projektenként min. 3000 max. 5000 lej.

A kiválasztott három sikeres ötlet csapatát a Közösségi Alapítvány egy szakértő segítségével felkészíti az adománygyűjtő eseményre. A pályázók 10-12 szimpatizánst kell magukkal hozniuk, akik minimum 150 lejtámogatással érkeznek a helyszínre.  Emellett az SZKA további 40-50 adományozó személyt hív meg, így az Odaadó Est keretében gyűl össze a támogatás mindhárom projektre. Az est célja, hogy a potenciális támogatók megismerjék a projekteket és felajánlva összegüket támogassák azok megvalósulását.

A támogatott projektek megvalósítási időszaka: 2018. április 16. – november 30.© Copyright 2018