2024.05.01
szerda

Ünnepi kocsmakvízre hívja a sulisokat az UIET

- 2018-03-14

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Tanács (UIET) megeleveníti a márciusi ifijak hangulatát a Mokka Kávéház felső termében március 15-én, este 7 órától, ahol egy kocsmakvíz keretében középiskolásokból álló csapatok mérhetik össze tudásukat az 1848-as forradalomról.

 

A vetélkedő több területet fed le, lesznek interaktív, kreativitást igénylő feladatok is, de az alapvető történelmi tudásra is szükségük lesz a bátor ifijaknak. Egy csapat minimum 3 személyből kell álljon és maximum 5 tagja lehet. A diákok itt jelentkezhetnek egészen március 14.,  szerda éjfélig: https://goo.gl/forms/JP96RKp8gFvWDLjT2

A versenyre jelentkező diákok kapnak egy UIET és Hodgyai Tamás történész által összeállított segédanyagot, amelyből készülhetnek a csütörtöki kvízre.

A kvíz célja, hogy a fiatalok foglalkozzanak a témával, új információkat szerezzenek és egy olyan teret alakítson ki, ahol szabadon megoszthatják véleményüket a témával kapcsolatosan. Több típusú kérdésekre lehet számítani: hangfelismerés, képasszociáció, versírás, részletfelismerés.

A diákok tudását Hodgyai Tamás, történész, Biró Barna Botond, Hargita megye tanácsának alelnöke, Varga Zsuzsa, nemzetközi kapcsolatok szakértő és a TUDÁSZ verseny győztes csapatának egy tagja fogja elbírálni.

Az agytorna mellett a csapatok értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak, hiszen a nyertes wellness és múzeum belépővel tér haza, illetve különböző utalványokkal.







© Copyright 2018