2024.05.09
csütörtök

- 2023-09-13

Tizennegyedik alkalomal tartják a dráMA színházi fesztivált jövő héten a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház szervezésében.

Forrás: Tomcsa Sándor Színház

Szeptember 18. és 23. között öt nagytermi előadás szerepel a programban, ezekre bérlet is kapható, az előadás mellett több kiegészítő program is lesz, kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutató, illetve kvízjáték és koncertek is.

A nagytermi előadások: Pass Andrea Napraforgó című darabja (r.: Radu Afrim) a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásában, Visky András Caravaggio című drámája (r.: Visky Andrej) a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában, a Matei Vișniec Színház Szucsáváról a névadójuk által írt Întoarcerea acasă című előadást hozza el a dráMÁra (r.: Botond Nagy), a nagyváradi Szigligeti Színház pedig a Gianina Cărbunariu által írt ás rendezett Magyarosaurus Dacus című produkciót mutatja be.

A Tomcsa Sándor Színház két saját előadást tűzött műsorra: egyik a Tóth Tünde által Tamási Áron Ábel a rengetegben c. regénye alapján írt és rendezett Ábel. Rengeteg című dráma, amelyet éppen a magyar dráma napján kerül színpadra. Másik a Győri Nemzeti Színházzal közösen játszott, Matei Vișniec tollából származó EXiT/KiJÁRAT című kétszemélyes dráma, Zakariás Zalán rendezésében. Az idei év mottója: „OTTHON… VAGY?”, hiszen a hovatartozás, a választás lehetősége és a tudatos otthonteremtés kérdésköre az idei program több produkciójában is visszaköszön. Egy kiemelten fontos kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül szerdán délelőtt 11 órától „Színházainknak van jövője (?)” címmel, amelynek témája országunkban a kultúrát is érintő új kormányrendelet teremtette helyzet.







© Copyright 2018