2024.07.15
hétfő

További tizennyolc utcát újíthatnak fel Székelyudvarhelyen

- 2023-03-21

Két nyertes, úgynevezett mobilitási projektje van a városnak, amelyek a közlekedési infrastruktúra felújítását és kibővítését tartalmazzák, a korszerű tömegközlekedés feltételeinek megteremtése, valamint a káros anyagok kibocsátásának csökkentése céljából.

Az egyik kivitelezése jelenleg zajlik a II. Rákóczi Ferenc utcában, a másik, nagyobbik pályázat tervezési és kivitelezési szerződését tegnap írták alá Gálfi Árpád polgármester és a közbeszerzésen nyertes társulás képviselői. Két hónap áll rendelkezésre a végleges műszaki tervek elkészítésére, azután 11 hónap alatt kell elvégeznie a munkát a társulásnak.

Az európai uniós pályázatnak köszönhetően 33.388.281 lejből 18 székelyudvarhelyi utcát modernizálnak, négy elektromos buszt vásárolnak, egyébként ugyanennyi környezetkímélő jármű beszerzése szerepel a másik, már említett pályázatban is. A két pályázat tartalmazza továbbá több mint 13 ezer négyzetméternyi zöldövezet, több mint 47 ezer négyzetméter gyalogos övezet valamint több mint 14 és fél kilométernyi biciklisáv kialakítását is.© Copyright 2018