2021.12.01
szerda

Egy hétre felfüggeszti a műtéteket a krónikus betegek esetében a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház

- 2020-10-27

A koronavírusos esetek számának megnövekedése miatt egy hétre felfüggeszti a műtéteket a krónikus betegek esetében a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház.

Az egészségügyi intézmény ugyanakkor felfüggeszti alkalmazottainak pihenőszabadságát és átszervezi több osztályát. Az október 26-a és 30-a közötti időszakra műtétre beütemezett betegeket később értesítik a beavatkozás módosult időpontjáról. A járóbeteg-ellátás továbbra is működik, de szűkített programmal. Néhány 'alaposan indokolt esetet' leszámítva a kórház vezetősége november elsejétől felfüggeszti az alkalmazottak pihenőszabadságát. A szabadságon lévő alkalmazottak értesítést kaptak, hogy szükség esetén visszahívják őket. A kórház egyes osztályait átszervezik, hogy több ágyat tudjanak biztosítani a COVID-19-ben szenvedő betegeknek és a lélegeztetőgépre szoruló pácienseknek. Az első koronavírusos eset megjelenése óta 996 COVID-19-es beteget ápoltak a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban, közülük 14-en meghaltak.

Hétfő reggel 82 koronavírussal fertőzött páciens volt az egészségügyi intézményben, további kilenc pedig fertőzés gyanújával volt orvosi megfigyelés alatt a kórházban. Két beteget intenzív osztályon ápoltak.© Copyright 2018