2024.06.17
hétfő

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház is szerepel az UNITER jelölései között

- 2020-02-25

A Román Színházi Szövetség (UNITER) február 23-án tette közzé a 2019-as év UNITER - díjra jelöltjeinek listáját.

A Tomcsa Sándor Színház A mi kis városunk című - Vladimir Anton által rendezett - produkcióját a Legjobb előadás díjára jelölte a XXVIII. UNITER Gála, Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu, Călin Ciobotari színházkritikusokból álló jelölő-zsűrije. Az előadás legközelebb a Csíki Játékszínben lesz látható március 5-én és 6-án, ahol este 19 órától játssza a székelyudvarhelyi társulat.

Jakab Tamást, a Tomcsa Sándor Színház színművészét a Legjobb pályakezdő díjra jelölte hétfőn a Román Színházi Szövetség (UNITER) a Thornton Wilder: A mi kis városunk című előadásban (rendező: Vladimir Anton) alakított George Gibbs szerepéért.

Jakab Tamás 2018 / 2019-es évadtól vendégként játszott a Tomcsa Sándor Színház előadásaiban, a székelyudvarhelyi közönség a Matei Vişniec: Migránsoook, avagy túlsúlyban a bárkánk című előadásban láthatta először Elihu szerepében.  Azt követően a Terméketlen szépség című mozgásszínházi előadásban, majd a Hatházi András írta Kovács János meghal c. előadásban volt látható. 2019/2020-as évadtól a társulat tagjaként a Hótündér c. mesejátékban Áron szerepét bízta rá Aracs Eszter rendező, az Elveszett levél című előadásban Tache Farfuridi szerepében láthatta a nagyérdemű.

A 2019-es UNITER GÁLA további jelölései megtekinthetőek a: https://tinyurl.hu/TExD/ oldalon.© Copyright 2018