2024.04.23
kedd

Új igazolások a VSK Székelyudvarhelynél. Véget ért a kézilabdások vakációja

- 2023-08-03

Szűkített kerettel, két új igazolással és kiegészült szakmai stábbal kezdte meg a felkészülést az új bajnoki idényre a VSK Székelyudvarhely felnőtt férfi kézilabdacsapata. A bajnokssággal kapcsolatosan még sok a kérdőjel, egyelőre csak a kezdési időpont ismert.

Másfél hónappal a bajnoki rajt előtt már készülnek a kézisek

Kedden reggel véget ért a vakáció a VSK Székelyudvarhely kézilabdásai számára, a másodosztályos rajtra készülő gárda ekkor gyűlt össze először, hogy megkezdje a felkészülést az új bajnoki idényre. A klubvezetés célja, hogy a csapat kiharcolja az élvonalba való feljutást.

 A nyár folyamán nemcsak a játékoskeretben, de a szakmai stábban is történtek változások. Bár a csapat magja egyben maradt, a VSK csökkentett kerettel, és két új játékossal kezdte el a felkészülést: egyikük Paul Oargă beálló, aki az élvonaltól szintén búcsúzó Nagyváradi VSK-tól érkezett, a másik a vajdasági születésű, 23 éves balátlövő Balsa Sztevovics, aki a múlt idényben a szerb RK Spartaknál játszott, ezt megelőzően szerb élvonalbeli együttesek színeiben lépett pályára: Vojvodina, Jugovic, Creva Zvezda, Kikinda. A szakmai stáb is kiegészült, Sipos Lóránt vezetőedző és Nagy Sándor erőnléti edző mellé Palatka Barna segédedző és egy új kinoterapeuta, András Attila csatlakozott a gárdához.

A felnőtt férfi kézilabda másodosztályos pontvadászata szeptember 16-án kezdődik, de egyelőre ez az egyetlen biztos pont az új bajnoki idénnyel kapcsolatosan, továbbra is kérdéses, hogy milyen lebonyolítási rendszerben zajlik majd a bajnokság, illetve a benevezett csapatok számától függően döntenek majd arról is, hogy két, három vagy négy csoporttal indul-e a bajnoki idény. Az iratkozás augusztus 28-án zárul.

A VSK már lekötött néhány edzőmérkőzést, az ellenfelek között találjuk a szintén másodosztályos Fogarasi VSK-t és a Vidombáki Sportingot, illetve a tervekben szerepel a Ceglédi KKSE által szervezett négycsapatos tornán való részvétel.

ESETLEG KERETBE
A VSK Székelyudvarhely kerete (2023-2024)
Kapusok: Varó Lajos, Jobb Lőrinc, Bogos Dávid.
Szélsők: Putnoky Szabolcs, Menyhárt Barna, Komporály Attila, Csibi Hunor.
Átlövők: Feliciano Couveiro, Lőrincz Botond, Balsa Stevovic, Mátyás Demeter.
Irányítók: Katona Tamás, Fedila Mohamed.
Beállók: Szász Előd, Paul Oargă, Szabó Lóránt.
Szakmai stáb: Sipos Lóránt (vezetőedző), Palatka Barna (segédedző), Nagy Sándor (erőnléti edző), András Attila (kinetoterapeuta).

Forrás: Szász Csaba
Fotó: Hodgyai István© Copyright 2018