2024.05.03
péntek

Tamás Csaba nyerte a Székely Vágtát

- 2023-06-12

A Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Tamás Csaba nyerte a Székely Vágtát.

A maksai Óriáspincetetőn szervezett 12. Székely Vágtán zsinórban harmadszor állt dobogóra Tamás Csaba, aki az elmúlt években Farkaslaka színeiben győzött, idén viszont Sepsiszentgyörgyöt képviselte, Chi Lo Sa Chomodus lova hátán, így a legeredményesebb székelyföldi lovasnak tekinthető.

Az idei Székely Vágta döntőjében mindhárom székely megyének volt lovasa, hiszen Székelybere, Farkaslaka, Sepsiszentgyörgy és Kilyén lovasa kvalifikálták magukat. A Székely Vágta első három helyezettje, tehát a Sepsiszentgyörgyöt képviselő Tamás Csaba mellett, Farkaslaka lovasa Bálint Szilamér és Székelybere lovasa, Gomboczi Dániel Zsolt képviselik Székelyföldet a budapesti Nemzeti Vágtán.

A székelyföldi házi versenynek számító Góbé futamban három Hargita és egy Kovászna megyei település állt rajthoz. A tavalyi győztes, Etédet képviselő, Kelemen Sándor Géza győzött, másodikként ért célba a Kézdivásárhelyt képviselő Papp Aladár, harmadik lett a Tusnádért versenyző Kolozsvári Bencze és negyedikként érkezett a Gyergyócsomafalvát képviselő Domokos Árpád. Újdonságként idén Kishuszár vágtát is rendeztek.

A legfiatalabb lovasok közül a Farkaslakát képviselő Demény Magor győzött és ő képviselheti majd Székelyföldet a budapesti Nemzeti Vágta Kishuszár futamában. Második lett a Csíkcsicsót képviselő Bíró Kamilla, harmadiknak ért célba Székelyudvarhely lovasa, Péter Zsanett, negyedik lett a Felsőboldogfalvát képviselő Ünver Leila.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt

 







© Copyright 2018