2024.05.03
péntek

Ma kezdődik a Székelyföldi Lovas Ünnep

- 2023-08-24

Több mint száz programmal készülnek a szervezők a Székelyföldi Lovas Ünnep 16. kiadására Gyergyószentmiklóson. Az augusztus 24-27. között sorra kerülő eseményen a hangsúly továbbra is a lovas sportokon van.

Idén már négy napossá bővül a Székelyföldi Lovas Ünnep, amely évről évre ezreket vonz a gyergyószentmiklósi lovaspályára. A mai napon  a különféle lovas foglalkozásokat folytató személyeket, egyesületek képviselőit várják konferenciára, hogy neves előadóktól szerezhessenek új, hasznos ismereteket.
Holnap főként a gyerekek örülnek a lovaspályán töltött időnek. Ekkor zajlik a a Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság – a Régió Kupa döntője, ahol az ügyességi versenyszámokban és a különböző magasságú akadályokon sokan szállnak nyeregbe.
Szombaton és vasárnap egymást váltják a színes lovas programok, a kulturális percekkel ötvözve.
Természetesen nem maradhatnak el a fogathajtó és díjugrató versenyszámok sem.
Borboly Csaba, a Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy a Székelyföldi Lovas Ünnep Székelyföld egyik legrangosabb lovas rendezvényeként a környék idegenforgalma számára is meghatározó esemény, hiszen évről-évre ezreket vonz Gyergyószentmiklósra.

 

Forrás: szekelysport.ro

 







© Copyright 2018