2024.06.22
szombat

Los Angelesben is aranyérmes lett Györgydeák Apor

- 2023-07-17

A vasárnapi, Ilyés Szabolccsal alkotott férfi párosban szerzett bronzérem után hétfőn hajnalban a brazil Ester Viana Mendesszel az oldalán aranyéremmel zárta a Los Angeles-i kiemelt teqballtorna vegyespáros-versenyét a világelső Györgydeák Apor.

Azt követően, hogy vasárnap hajnalban a Györgydeák Apor/Ilyés Szabolcs férfi páros két játszmában legyőzte az amerikai válogatott Luka Pilic/Griffin Freeman duót, bronzérmet szerezve a Los Angeles-i kiemelt teqballtornán, hétfőn hajnalban Györgydeák a brazil Ester Viana Mendesszel az oldalán vegyes párosban állhatott a dobogó legfelső fokára. A székely–brazil duó csoportelsőként kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe, ahol amerikai ellenfeleit legyőzve a negyeddöntőben a Stephanie Brito/Csereklye Martin portugál–magyar párosnál bizonyult jobbnak, a legjobb négy között pedig a kétszeres vb-ezüstérmes Leonardo Lindoso/Vania Moraes Da Cruz brazil pároson jutott túl.

A hétfő hajnali döntőben Györgydeák és Mendes két szettben (12-7, 12-7) bizonyult jobbnak az egyéniben négyszeres világbajnok Blázsovics Ádám és a kétszeres világbajnok és Európa-bajnok Janicsek Zsanett alkotta párosnál. Ezzel a világelső vb- és Eb-címvédő Györgydeák Apor vegyes párosban is megszerezte első aranyérmét.

Fotó: Góbék Teqball Team

Forrás: Szász Csaba© Copyright 2018