2024.05.03
péntek

Kiütéses győzelmet szerzett az FK Székelyudvarhely

- 2023-11-28

Nem ismétlődött meg a szeptemberi, dévai fiaskó, az év utolsó hazai, hétfő esti mérkőzésén az FK Székelyudvarhely megsemmisítő győzelemmel, 10–1 arányban múlta felül a visszavágón a Dévai West együttesét.

(Fotó: Hargita Népe)

Bőven volt mit köszörülnie a csorbán a hétfő esti bajnokija alkalmával a Futsal Klub Székelyudvarhelynek. Egyrészt a címvédő Galactól Unitedtől pénteken, hazai pályán elszenvedett súlyos vereséget kellett feledtetnie a szurkolókkal, másrészt a mostani ellenfél, a Dévai West otthonában, szeptemberben bekövetkezett botlást is, amikor a félidőben még az FK vezetett 4–1-re, a végén mégis 5–4-es hazai győzelem született.

Érdekességképp a tegnap esti találkozó első félideje is hasonlóan alakult, mint közel három hónapja Déván: az első udvarhelyi gólra még tudott válaszolni az ellenfél, hogy a három további hazai találatot követően félidőre kialakuljon a 4–1-es hazai vezetés.

A térfélcsere után azonban egyértelművé vált, hogy az udvarhelyi teremlabdarúgók egészen más forgatókönyvvel készültek a második félidőre. A hazai gárda megállíthatatlan volt, esélyt sem adva a vendégeknek végül megsemmisítő, 10–1-es győzelemmel vett elégtételt az odavágón elszenvedett kudarcért és feljött a bajnoki tabella negyedik helyére. Az udvarhelyiek december 3-án a Simándi Sólymok otthonában zárják az évet.

 

Teremlabdarúgó 1. Liga, 11. forduló

FK Székelyudvarhely – Dévai West 10–1 (4–1)

Gólszerzők: Hadnagy (2.), Bálint (9., 23., 34., 39.), Kedei (14., 15.), Miklós (23.), Iszlai (31.), Kanyó (40.), illetve Herci (3.)







© Copyright 2018