2024.05.03
péntek

Gólzáporos meccsekkel kezdődött el Csíkszeredában az idei székely–magyar gyermek-focitorna

- 2023-06-20

Új helyszínen, változott mezőnnyel rajtolt el hétfőn délelőtt Csíkszeredában a 7. székely–magyar labdarúgótorna, amelyet a 11 éven aluli gyerekcsapatok számára rendeznek. A szerdáig tartó esemény helyszíne FK-sportpark.

A 2016-ban elindított Székely–Magyar Utánpótlás Labdarúgó Torna eddigi mérkőzései a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán zajlottak, a két korcsoportban összesen 24 csapat lépett pályára. Idéntől ez változik, csökkent a részvevők száma. Két korosztályban, kilenc klub 16 csapata vett részt a hétfőn délelőtt tartott ünnepélyes megnyitón, amelyen köszöntőbeszédet mondott Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Tóth László Magyarország csíkszeredai főkonzulja, az anyaországiak nevében pedig Süle László, a Csepel SC Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd felolvasta Németh Szilárd kormánybiztosnak, országgyűlési képviselőnek, a torna védnökének levelét. A június 19–21. között zajló torna házigazdája a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda, fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, mottója pedig: „Közös pályán, egy nyelven”. A nyitóünnepség a csapatok ünnepélyes bevonulásával kezdődött és a magyar, illetve a székely himnusz eléneklésével zárult.

A tornán a házigazda FK Csíkszereda mellett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, a Székelyudvarhelyi FC, a Marosvásárhelyi 1898 SE, a Gyergyószentmiklósi Jövő FC, valamint Magyarországról a Csepel TC, a Sárbogárd SE, a Diósgyőri VTK és a Budapesti Barca Akadémia korosztályos csapatai vesznek részt. Első hallásra úgy tűnt, hogy az FC Barcelona hivatalos magyarországi labdarúgó-akadémiája, a Barca Academy Hungary lesz az erősebb anyaországi csapat, de hamar kiderült, hogy nem. A küzdelmek két korosztályban – U9 (2014–2015-ben születettek) és U11 (2012–2013) – zajlanak. A csapatokat korosztályonként két-két csoportba osztották, ahol a torna első két napján körmérkőzéses rendszerben zajlanak a meccsek, majd az elődöntők, illetve a helyosztók következnek. A mérkőzések minden nap 9 és 13 óra között zajlanak az FK-sportparkban, a belépés ingyenes.

Forrás:fkcsikszereda.ro/sport.szekelyhon.ro

 







© Copyright 2018