2024.05.03
péntek

Első tétmeccsét játsza az SZFC. Ma már élesben megy a csata.

- 2023-08-02

A Brassói SR Municipal együttesét fogadja ma a Székelyudvarhelyi FC, a Román Kupa 2023–2024-es idényének első körében. A 17.30-kor kezdődő mérkőzésre ingyenes a belépés.

Tavaly novemberben 2–1-es hazai győzelem született Udvarhelyen.

Ma kezdődik a Román Kupa 2023–2024-es idényének első köre, a Székelyudvarhelyi FC hazai pályán, 17.30-tól a bajnokságból jól ismert Brassói SR Municipal csapatát fogadja. Az udvarhelyi klub vezetősége úgy döntött, hogy az új szezon első tétmérkőzésén nem kér belépőt, a cél, hogy megteljen a sétatéri stadion lelátója és minél többen szurkoljanak a csapatnak.

Lucian Nicolau tanítványai szombaton játszották a rajt előtti utolsó felkészítő mérkőzésüket, az FK Csíkszereda vendégeként játszottak 2–2-es döntetlent. A megyeszékhely másodosztályos csapata elleni találkozón Becze Tamás szerezte meg a vezetést az udvarhelyiek számára, a csíkiak Kovács Lóránt révén egyenlítettek. A második játékrészben az FK Jelena Richárd góljával meg is fordította az eredményt, az SZFC nyolc perccel a vége előtt szerezte meg az egyenlítő gólt.

A mai ellenféllel az udvarhelyiek kétszer is játszottak a múlt idény alapszakaszában, Brassóban 2–0-ra győztek, hazai pályán pedig tavaly novemberben 2–1 arányban múlták felül a Cenk alatti alakulatot. Összességében azonban a Municipal jobban teljesített, az alapszakaszt a negyedik helyen zárta, így a felsőházban folytatta, míg ötödik helyével az SZFC az alsóházban gyűjtötte tovább a pontokat, így a további találkozók elmaradtak. Ugyanakkor a gyengébb helyezésének köszönhetően a Román Kupa első körében a Székelyudvarhelyi FC lehet a továbbjutásról döntő egyetlen találkozó házigazdája. Ha 90 perc után nem lesz győztes, kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha így sem dől el a párharc, akkor tizenegyes-párbaj dönt a továbbjutó kilétéről.


A Román Kupa első körében további két székelyföldi csapat érdekelt, az előző szezon végén a harmadosztálytól búcsúzó Kézdivásárhelyi SE a Bákói CSM együttesét fogadja, a Marosvásárhelyi SE pedig a megyei rivális, a Szászrégeni Avântul otthonában lép pályára.

Forrás: Szász Csaba

Fotó: Hodgyai István







© Copyright 2018