2024.07.15
hétfő

Támogatást kap a gimnázium

- 2023-12-21

Kijöhettek az udvarhelyi kórházból a sérültek. 

A hétfő délutáni épületszárnyomlást követően két diák az udvarhelyi kórházba került, ők ma mindketten elhagyhatták az intézményt. A harmadik sérült lány állapota továbbra is válságos egy marosvásárhelyi kórházban. A gimnázium bentlakásának épen maradt, sértetlen részeiből pénteken hozzák ki a diákok bennmaradt személyes tárgyait, javait. 

Támogatást ígért a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, akit mai, budapesti sajtótájékoztatóján kérdeztek a székelyudvarhelyi tragédiáról. A miniszterelnök szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kapott egy olyan utasítást, hogy minden lehetséges kormányzati támogatást adjon meg a Tamási Áron Gimnáziumnak, az érintett diákoknak, tanároknak.

Gyorssegéllyel támogatja a kormány a székelyudvarhelyi tragédiában elhunyt fiú családját és a három sérült diáklányt. A Ciolacu-kabinet tegnapi ülésén összesen 915 ezer lej gyorssegélyt utal ki 208 család és egyedülálló személy számára, akik tűzvész, természeti csapások, baleset vagy egészségi problémák miatt nehéz helyzetbe kerültek. A bentlakás beomlását követően elhunyt fiú családjának 10 ezer lejt utal ki a kormány, akárcsak a súlyosan sérült lánynak. A két könnyebben sérült lánynak egyenként 8 ezer lejt utalnak.

A tragédia halálos áldozatát csütörtökön temették el Farkaslakán.© Copyright 2018