2024.07.19
péntek

Súlyos állapotban a sérült, a vállalkozó hatósági felügyelet alatt marad

- 2023-12-27

A gimnázium vészhelyzet-programot és belső kommunikációs képzéseket indít. 

Továbbra is súlyos állapotban van a múlt heti épületomlásban megsérült diák. A bentlakás romjai alól kiemelt és újraélesztett tizedikes diáklány a Marosvásárhelyi Sürgősségi Klinikai Kórházban van, nincs túl az életveszélyen. A sérültet tíz napja, az épületomlás estéjén, december 18-án vitték a marosvásárhelyi kórházba és azóta is kritikus állapotban van.

Vészhelyzet-programot és belső kommunikációs képzéseket indít a Tamási Áron Gimnázium – az intézmény mai közleménye szerint az iskola vezetőtanácsa arról határozott, hogy  felmérjük a belső kommunikációt, és igyekeznek azon javítani, illetve a felmért eredmények figyelembevételével kommunikációs képzésben részesítik mind a pedagógusokat, mind pedig a diákokat. „Bármikor alakulhat ki vészhelyzet, minden óvintézkedés ellenére. Fontosnak tartjuk, hogy közösségünk minden egyes tagja, a kicsitől a nagyig, tudja, hogy mi a teendő ebben az esetben. Szakemberek bevonásával útjára indítunk egy vészhelyzet programot, kiscsoportos krízis-képzést az összes munkatárs és a tanulók részére” – tartalmazza még a gimnázium közleménye. 

Hatósági felügyelet alatt marad a Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásánál munkálatokat végző cég ügyvezetője. A marosvásárhelyi ítélőtáblai ügyészek december 20-án László Szilveszter Sándor előzetes letartóztatását indítványozták, ám ezt a marosvásárhelyi bíróság elutasította, és elrendelte a vállalkozó hatósági felügyeletét. Az ügyészek ezt a döntést megfellebbezték, de a törvényszék elutasította a fellebbezésüket. A cégvezetőt az építkezések minőségi követelményeire vonatkozó törvény megsértésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel gyanúsítják.

 © Copyright 2018