2024.02.26
hétfő

Őrizetbe vették a csatornázást végző vállalkozás vezetőjét

- 2023-12-19

Kedden már kihallgatások történtek, este őrizetbe vették a csatornázási munkát végző cég vezetőjét. 

A székelyudvarhelyi bentlakás-épületrész omlás ügyében a nyomozást kedden a marosvásárhelyi ítélőtáblai ügyészség vette át. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával folytat nyomozást. Kedden már helyszínelés történt, illetve megtörténtek az első kihallgatások is.

Este tizenegy óra előtt 24 órára őrizetbe vették a csatorna-csatlakoztatási munkát végző cég, a Lareno-FA kft vezetőjét. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával zajlik nyomozás, előzetes letartóztatásának indítványozásával állítják a bíróság elé. A nyomozás jelenlegi állása szerint a csatornázási munkát a cégvezető irányította, és nem tartotta be a projektben meghatározott kvótákat. 

Kedden este hat órától Művelődési Ház koncerttermében és előterében rótták le kegyeletüket a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai – az épületszárny összeomlásának következtében elhunyt 18 éves Sipos Dávid-Gábor az iskola tanulója volt.© Copyright 2018