2024.07.19
péntek

Nem döntöttek mindenről a tanácsülésen

- 2023-12-28

Kiigazították a költségvetést, de nem fogadták el a negyedik negyedévi zárszámadást a soronkívüli, szerdai önkormányzati ülésen Székelyudvarhelyen.

1,2 millió lejt osztott vissza a kormány Hargita megyének, erről az RMDSZ három területi szervezete úgy döntött, hogy teljes egészében Székelyudvarhelynek engedik át a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának javítására. A szerdai, soron kívüli tanácsülésen a költségvetésbe foglalásra ennek jogilag elfogadható megoldást kellett találjanak. A pénzt ideiglenesen befoglalták az oktatási intézmények ingatlanvásárlására elkülönített fejezetbe, és jövő év elején bérleti díjként tudják majd kifizetni a Tamási Áron Gimnáziumnak. A költségvetés módosítását egyhangúlag fogadta el az önkormányzati testület.

A városban történt beruházások megvalósítása 34 százalékos a tervekhez képest, az uniós beruházásoknál ugyanez a mérték csak 38 százalékos, többek között emiatt nem fogadták el a zárszámadást. A polgármesteri hivatalnál és az alárendelt közintézményeinél dolgozű alkalmazottak alapbérének emeléséről szóló határozattervezetet nem vitatták meg, emiatt pénteken újabb tanácsülés lesz.

(fotó: archív) © Copyright 2018