2024.03.02
szombat

Letartóztatták idősebb Pui Bélát

- 2023-10-29

Huszonnégy órával azt követően, hogy házkutatást tartottak a székelyudvarhelyi Sziget utcában bérelt lakásán, és őrizetbe vették idősebb Pui Bélát, pénteken elrendelték a 30 napos előzetes letartóztatását.

Az információt Mariana Plumbu, a Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője is megerősítette. Nem ez az első eset, hogy id. Pui Bélának meggyűlt a baja a hatóságokkal, korábban többször is állt bíróság előtt különféle bűncselekmények elkövetéséért. 2019. novemberében fiával együtt ütlegelés, fenyegetés és garázdaság miatt felfüggesztett börtönre és közmunkára ítélte a Csíkszeredai Bíróság. 2020. márciusában rongálásra való felbujtásáért felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Id. Pui Bélát szintén a fiával együtt 2016-ban egy helyi vállalkozó késvillantással kísért megfenyegetése miatt vették 24 órára őrizetbe, de akkor a 30 napos előzetes letartóztatását csak a szabadlábra helyezését követően rendelték el. Mivel a rendőrségen nem jelentkeztek, elfogatóparancsot adtak ki ellenük. Négy napig voltak szökésben, Magyarországon bujkálhattak, és már európai elfogatóparancsot készült kiadni ellenük a rendőrség, amikor feladták magukat. Az ifjabb Pui Bélát tavaly decemberben emberölési kísérlet és a baleset helyszínének elhagyása miatt alapfokon 10 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség közleménye szerint október 26-án reggel a házkutatást követően őrizetbe vették ifjabb és idősebb Pui Bélát, személyi szabadság jogtalan megfosztásának vétsége miatt. A két férfit először 24 órára vették őrizetbe, majd pénteken, október 27-én a Székelyudvarhelyi Bíróság elrendelte harminc napos előzetes letartóztatásukat. A nyomozást, a házkutatást, valamint az elkövetők őrizetbe vételét a Székelyudvarhelyi Rendőrség nyomozó irodájának munkatársai végezték, a Székelyudvarhelyi Ügyészség koordinálásával. © Copyright 2018