2024.07.15
hétfő

Eljárás indult Gálfi Árpád ellen

- 2024-01-10

Eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség Gálfi Árpád polgármester ellen, a DNA hivatali visszaéléssel vádolja.

 Sajtóértesülések szerint Székelyudvarhely polgármestert azzal gyanúsítják, hogy 2019-ben törvénytelen módon írt alá egy szerződést egy ügyvédi irodával. A marosvásárhelyi korrupcióellenes ügyészség múlt év decemberében kiadott átirata öt olyan esetet sorol fel, amikor a polgármester a képviselő testület jóváhagyása nélkül, külső ügyvéd jogi segítségét kérte különböző ügyekben. A DNA által beidézett jogszabályok alapján a polgármesteri hivatal, mivel a saját struktúráján belül van jogi osztálya, csak tanácshatározattal fogadhatott volna ügyvédet.

A korrupcióellenes ügyészség szerint 27 ezer 500 lejt fizetett ki Székelyudvarhely városa 2019 áprilisától múlt év decemberéig egy ügyvédi irodának, hogy képviselje az önkormányzatot különböző perekben. A DNA szerint a 9 ezer 818 lejnyi büntető- és késedelmi kamatokkal együtt több mint 37 ezer lejre rúg az okozott kár.

Csütörtökön délelőtt 9 órától Székelyudvarhely önkormányzata soron kívüli ülést tart. Az ügyben tanúként hallgatták ki a polgármesteri hivatal két munkatársát. © Copyright 2018