2024.07.21
vasárnap

Az örökbefogadásról indítanak tájékoztató kampányt Hargita megyében

- 2022-01-13

2020-hoz viszonyítva 2021-ben 50%-kal nőtt az örökbe fogadható gyermekek száma.

Kiemelkedő eredményeket ért el a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság 2021-ben az örökbefogadás terén, erről számoltak be az intézmény szakemberei a január 12-én megtartott sajtótájékoztatón.

Az örökbefogadási osztály nyilvántartása szerint 2020-hoz viszonyítva 2021-ben 50%-kal nőtt az örökbe fogadható gyermekek száma, 94%-kal nőtt az örökbefogadó családoknál levő gyermekek száma, és 136%-kal nőtt az Örökbefogadási osztály nyilvántartásában levő örökbefogadásra alkalmasnak minősített családok száma. Az eredmények egyrészt az örökbefogadási eljárás egyszerűsítésének, másrészt meg a jóváhagyott örökbefogadások sikeres lebonyolításának köszönhetőek – mondta Domokos Nina Liliana.

Az örökbefogadási tevékenység célkitűzése, hogy növelje a gyermekvédelmi rendszerben levő, örökbe fogadható gyermekek esélyét, hogy a saját családjukban nevelkedhessenek, az örökbe fogadni vágyó családoknak pedig, hogy a lehető legrövidebb időn belül teljesüljön az álmuk – fejtette ki a sajtótájékoztatón Domokos Nina Liliana, az intézmény Örökbefogadási osztályának vezetője.

        © Copyright 2018