2024.04.17
szerda

A világ hatodik legnagyobb fesztiválja lett az Untold

- 2023-08-25

A világ hatodik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát a kolozsvári Untold, a zeneipar legnagyobb kiadványa, a DJ Mag százas ranglistája szerint. A listát a fesztiválrajongók szavazatai alapján állították össze

A kilencedik helyről a világ hatodik legnagyobb fesztiválja lett az Untold a globális zeneipar legnagyobb kiadványa, a DJ Mag által összeállított rangsorban. A sorrend a fesztiválozók szavazatai alapján állt össze, és az Untold szervezői szerint jól tükrözi a kolozsvári fesztivál népszerűségét. A rajongók a világ minden tájáról április 26. és június 21. között szavazhattak kedvenc fesztiváljaikra.

A szervezők szerint, idén az Untold által sikerült Romániát feltenni a világ legnagyobb rendezvényének otthont adó országok térképére, illetve a fesztivál nemcsak a világ hatodik, hanem Európa harmadik legnagyobb fesztiváljai közé sorolható be. A Kolozsvár szívében megrendezett eseményt a németországi Tomorrowland és a brit Glastonbury fesztivál előzi meg.

Az Untold sikeressége a változatos előadókon és a lenyűgöző látványvilágon alapul – tudatták a szervezők. Bár a fesztiválozók többsége Kolozs vagy az ország más megyéiből érkezik, mégis egyre több külföldi fesztiválozó is a kincses városba látogat a fesztivál négy napjára. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Untoldra Németországból, Franciaországból, Nagy Britanniából, Brazíliából és az Egyesült Arab Emírségekből is érkeztek.

A szervezők bejelentették, jövőre is megszervezik az Untold fesztivált, amelyre az első jegyeket előzetes regisztrációval szeptember 12-től kezdődően kezdik el értékesíteni.

 

Forrás: maszol.ro© Copyright 2018