2024.05.03
péntek

Ma rajtol a 11. Siculus Fesztivál

- 2023-08-25

Három napon át élő zenétől lesz hangos a székelyudvarhelyi városi park, amely a 11. alkalommal megrendezett Siculus Fesztiválnak ad otthont. Az augusztus 25–27. között megrendezett tehetségkutatón 12 hazai zenekar indul, esténként vendégfellépők szórakoztatják a zenekedvelőket.

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Siculus Fesztivál tehetségkutatót, a pénteken induló zenevonaton fiatal, szárnyaikat bontogató tehetségek, illetve már befutott, sikeres előadók szórakoztatják vasárnap estig a zenekedvelőket. A fesztivál helyszíne a tavalyi újításnak megfelelően a székelyudvarhelyi városi park, ahol a magyar zenén lesz a hangsúly, hiszen a rendezvény azoknak a hazai előadóknak ad teret a bemutatkozásra, akik magyar nyelvű, saját dalokkal lépnek fel.

A zenekarok számára már szerdán megkezdődött a tehetségkutató, ekkor startolt el a Hangfogó tábor, amely szakmai képzést biztosít a versenyben lévő 12 zenekarnak, még a nagy megmérettetés előtt – ez az idei kiadás újdonsága. Nem változtak viszont a fesztivál díjai: a győzelem ezer eurót ér, de további négy Siculus díjat, illetve egy közönségdíjat is kiosztanak, melyek értéke egyenként 500 euró. A díjazottak az elnyert összeget stúdiózásra fordíthatják.

 

Forrás: maszol.ro







© Copyright 2018