2024.04.17
szerda

Letartóztatták Donald Trump volt amerikai elnököt

- 2023-06-14

A volt amerikai elnök titkosított iratokat tárolt egy fürdőszobában és megszegte a több mint százéves amerikai kémtörvényt.

Kedden a miami szövetségi bíróságon őt és vádlott-társát, Walt Nautát őrizetbe vették és elektronikus másolatot vettek ujjlenyomataikról. Felismerhetőségére való tekintettel várhatóan nem fognak fényképet készíteni Donald Trumpról. Ártatlan vagyok – írta Donald Trump saját alapítású közösségi médiáján, arra reagálva, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma vádat emelt ellene.

Donald Trumpot 37 rendbeli bűncselekménnyel vádolják, többek között titkosított iratok nem megfelelő kezelésével, az igazságszolgáltatás akadályozásával és hamis tanúzással. A jogi meghurcolások azonban nem feltétlenül jelentik Donald Trump politikai halálát. A volt elnök továbbra is rendkívül népszerű az elhivatott republikánus szavazók körében. Ha Trump nyeri meg a közelgő Republikánus Párt elnökjelölti versenyét, akkor akár börtönből is indulhat a 2024-es elnökválasztáson: az USA történelmében nem ő lenne az első.

Forrás: MTI

Fotó: AFP/Ed Jones© Copyright 2018