2024.06.15
szombat

Feltöltötték a szociális kártyákat

- 2023-08-21

Minden szociális kártyára feltöltötték az augusztusra járó, alapélelmiszerek és meleg étel vásárlására fordítható 250 lejt – jelentette be Marcel Ciolacu miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezeket a programokat a következő évben is folytatni fogják.

Mintegy 2,4 millió állampolgár kapja a támogatást, ugyanakkor még 90 ezer kedvezményezett esetében folyamatban van az ügyintézés, amint az lezárul, az ő kártyáikat is feltöltik, mondta Marcel Ciolacu pénteken a kormányülésen. Hozzátette, ezek a programok a következő években is folytatódnak.

A Támogatás Romániának kormányzati program keretében biztosított, kéthavonta nyújtandó, egyenként 250 lej értékű támogatásra a nélkülözésben élő és a szegénység kockázatának kitett személyek jogosultak.

Jogosultak a szociális támogatásra az 1500 lejnél kisebb összegű nyugdíjban részesülők, azok a fogyatékkal élők, akiknek a jövedelme nem éri az 1500 lejt, azok a legalább kétgyermekes családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 600 lejt, azok az egyszülős családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 600 lejt, továbbá a 2001/416-os törvény alapján szociális segélyben részesülők, valamint a hajléktalan személyek.

A kedvezményezettek listáját a Munkaügyi Minisztérium állítja össze, a jogosult személyeknek nem kell kérvényezniük a támogatást. A kártyákat a Román Posta munkatársai kézbesítik, és kizárólag a partner gazdasági szereplőktől származó élelmiszerek/meleg ételek vásárlására használhatók.

Forrás: maszol.ro© Copyright 2018