2024.07.23
kedd

Újabb tiltakozás jöhet az egészségügyben

- 2024-01-18

A tavalyi szinten marad ebben az évben a háziorvosi rendelőkben és a járóbeteg-szakellátásban nyújtott szolgáltatásokért járó pontok értéke.

Ezt kedden este jelentette be Marcel Boloş pénzügyminiszter, aki tárgyalt is erről az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnökével. A háziorvosok tegnap kezdték el a tárgyalásokat a biztosító vezetőivel az idei keretszerződésről, de a miniszter bejelentése szerint az orvosok jövedelme nem fog csökkenni. 

20 százalékos, egységes fizetésemelést kér az egészségügyi alkalmazottaknak a Sanitas szakszervezet. Vezetői tegnap bejelentették, hogy nem állnak el az általános sztrájk korábban bejelentett kirobbantásától, a Sanitas ma sztrájkőrséget szervez a pénzügyminisztérium előtt. Indokolásuk szerint jelenleg az egészségügyi alkalmazottak 70-80 százalékát „nagyon rosszul fizetik” és a szakszervezet nem hajlandó a kompromisszumra: ha a kormány a kért 20 százalék helyett csak 10 százalékos béremelést ajánl fel, kirobbantják az általános sztrájkot az egészségügyben. © Copyright 2018