2024.05.21
kedd

Udvarhelyszéki Népdalfesztivál - immár másodjára

- 2020-02-19

Második alkalommal jelentkezik a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont rendezvénye, az Udvarhelyszéki Népdalfesztivál. Az eseményre február 22-én kerül sor a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium Nyirő József dísztermében Székelyudvarhelyen.

A szervezők szerint a fesztivál célja az együtténeklés örömének újrafelfedezése és gyakorlása versenyhelyzet nélkül, egy olyan légkör megteremtése, mely közelebb áll népi hagyományaink eredetéhez. A fesztivál résztvevői azok a 7–18 év közötti tanulók, akik egyéni vagy kiscsoportos formációban bejelentkeztek és bemutatják településük vagy tájegységük népdalait.

A szakmai zsűri tagjai és a tanároknak szóló worshop vezetői Dr. Szalay Zoltán tanár, Haáz Margit óvónő, Györfi Erzsébet népdalszólista, Galaczi Hajnalka tanfelügyelő, Bartalis Izabella zenepedagógus, intézményvezető és Antal Rozália alsó tagozatos tanár lesznek.

A rendezvény főszervezője a Hagyományőrzési Forrásközpont, a Hargita Megyei Tanáccsal és a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel partnerségben.© Copyright 2018