2024.04.23
kedd

Többnyire meleg időre számíthatunk a következő két hétben

- 2023-03-21

Többnyire meleg időre számíthatunk a következő két hétben, olykor a sokéves átlagot meghaladó hőmérsékleti értékekkel; a hónap végén sokfelé várható csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 20–április 2. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban meleg lesz szombatig, a nappali csúcsértékek átlaga eléri a 16-18 Celsius-fokot. Március végén és április első napjaiban a hőmérséklet megközelíti a sokéves átlagot, 12-14 fokos maximumokkal. Éjszaka 2 és 6 fok közötti értékek várhatók, a hónap két utolsó napján azonban fagypontig hűlhet a levegő. Kedden és szerdán gyenge esőzésekre lehet számítani, 25-e után jelentősebb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

A hegyekben ezen a héten 6 és 10 Celsius-fok, jövő héten 4 és 6 fok között változik a nappali csúcsértékek átlaga. Éjszaka ezen a héten 0-4 fokig, jövő héten mínusz 2 fokig hűl le a levegő. Március 26-áig csak elszórtan, utána kiterjedt területeken lehet csapadékra számítani.

Székelyudvarhelyen kedden egész nap esni fog az eső, a nappali csúcs 12 Celsius-fok lesz, éjszakára 4 Celsius-fokra hűl le a levegő. Szerdától visszatér a jó idő, esőt nem jósolnak a meteorológusok és 14 Celsius-fok nappali csúcsra számíthatunk, éjszaka viszont hidegebb lesz, mint egy nappal ezelőtt, legtöbb 3 Celsius-fokot jósolnak. Csütörtökön és pénteken 16, illetve 19 Celsius-fok várható, eső valószínűsége kicsi, és pénteken éjszaka lesz a legmelegebb a héten, 7 Celsius-fokkal. Szombattól aztán ismét esőzések várhatók, melyek egészen április első napjaiig kitartanak. A nappali hőmérséklet átlag 12-13 Celsius-fok lesz, kedden, március 28-án lesz a leghidegebb az éjszaka, 2 Celsius-fokkal.© Copyright 2018