2024.04.17
szerda

Sztrájkba kezdenek az egészségügyi szakszervezetek

- 2023-06-07

Japán sztrájkba kezdenek szerdán az egészségügyi szakszervezeteknek a kórházakban és a szociális ellátásban dolgozó tagjai.

A munkabeszüntetés nélkül zajló tiltakozó akció során a résztvevők SANITAS feliratú karszalagot vagy kitűzőt fognak viselni. A japán sztrájk a döntéshozókkal folytatott tárgyalások idején is, a követeléseik teljesítéséig tartani fog. A tárgyalások kudarca esetén a szakszervezeti szövetség országos tanácsa dönt a további lépésekről – közölte ma a Sanitas.

Az egészségügyi szakszervezetek követelik a versenyvizsgák kiírását a befagyasztott állásokra, vakációs utalványokat, a 2017-es évi 153-as törvény maradéktalan gyakorlatba ültetését mindkét ágazat összes alkalmazottja számára, illetve azt, hogy a pótlékok, az ügyeletért járó juttatások és élelmiszerutalványok összegeinek kiszámításakor a jelenlegi munkabér összegét vegyék alapul. Emellett kérik az egészségügyi és szociális ellátási intézmények korrekt és megfelelő finanszírozását és a kollektív munkaszerződés megkötését mindkét ágazatban.

Forrás: Agerpres© Copyright 2018