2024.05.18
szombat

Sárga viharjelzés kedd déltől

- 2023-07-04

Sárga viharjelzés van érvényben Hargita megyében kedd déltől egészen 23 óráig – közölte kedden a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

A közlemény szerint arra lehet számítani, hogy megélénkül a szél, négyzetméterenként 20-25 liter csapadék hull, villámlás és jégeső is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) ugyanakkor zivatarokra figyelmeztető sárga riasztást adott ki kedden húsz erdélyi és moldvai megyére.

A sárga riasztás Fehér, Argeş, Bákó, Brassó, Buzău, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Hargita, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Szeben, Szilágy, Suceava, Vâlcea és Vrancea megyére érvényes.

A meteorológusok ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy sok helyen kánikula várható a következő napokban. Az előrejelzések szerint kedden, szerdán és csütörtökön délen és keleten fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet. Ezeken a területeken a nappali csúcshőmérséklet eléri a 33-36 Celsius-fokot.© Copyright 2018