2024.07.23
kedd

Regionális Turisztikai Konferencia

- 2022-10-31

Regionális Turisztikai Konferenciát tartottak Csíkszeredában október 27–28-án, a Hunguest Hotel Fenyőben. A kétnapos eseményen számos, a székelyföldi régiót érintő témát taglaltak. A konferencián résztvevőkben a turizmus iránti szenvedély közös, hiszen alacsony költségvetésből, maximális színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak.

A Hargita, Kovászna és Maros megye által szervezett turisztikai konferencián a bemutatókban elsősorban a turizmus fejlesztésére irányuló gyakorlati lehetőségekre fektették a hangsúlyt. Az esemény főszervezői, a három megye turisztikai szervezetei. Az esemény házigazdája Visit Hargita-Hargita közösségi Fejlesztési Társulás.
Bíró Barna-Botond, a Visit Hargita Fejlesztési Társulás elnöke köszöntötte a konferencia meghívottjait, valamint előadóit. Bíró szerint a minőségi turizmusnak három jellemzője van: A minőségi szolgáltatás, az életre szóló élmények nyújtása és a professzionális promoválás.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a különböző területek összefogására van szükség, hogy sikereket érjenek el, ugyanis a közszféra ehhez egymagában nem elég, jelen esetben a turizmus összes résztvevőjére szükség van.
A továbbiakban Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke beszélt a székelyföldi és anyaországi kapcsolatok révén létrejött virágzó turizmusról. Ezt követően Maros és Kovászna megye vezetői is köszöntötték a résztvevőket, majd elkezdődött a kétnapos szakmai tanácskozás.© Copyright 2018