2024.05.18
szombat

Rangsorolta a szenátor- és képviselőjelölteket az udvarhelyszéki RMDSZ küldöttgyűlése

- 2020-10-06

Eredetileg öt képviselő- és egy szenátorjelölt jelentkezett, hogy megmérettetné magát a december 6-ai parlamenti választásokon.

Benedek Árpád Csaba, Bíró Barna Botond, Ladányi László Zsolt, Rátz István és Sebestyén Csaba tette meg tétjeit szeptember végéig az RMDSZ területi szervezeténél a képviselői tisztségért. Szenátorjelöltnek Antal Lóránt jelenleg is tisztségben levő honatya jelentkezett.

Hétfő este sajtótájékoztatón jelentette be Bíró Barna Botond, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnöke a rangsoroló küldöttgyűlés döntését. A képviselők esetében a 66 tagú testület két képviselőjelöltre szavazhatott a két befutónak számító helyre. Négy érvénytelen szavazólap volt, a 124 érvényes szavazatból 51-et Ladányi László Zsolt kapott, 40-et Sebestyén Csaba, 17-et Rátz István és 16-ot Benedek Árpád Csaba. Bíró Barna Botond a szavazás előtt visszalépett, mert a helyhatósági választások nyomán úgy gondolja, a következő időszak prioritása, hogy itthon szervezetépítő munkát folytasson. A szenátorjelölt kérdése egyszerű volt: a 66 szavazó közül 62-en igennel szavaztak Antal Lóránt indulására, 3-an nemmel, és egy személy érvénytelenül voksolt.© Copyright 2018