2024.04.18
csütörtök

Növeli kitelepedései számát az Eurotrans Alapítvány

Szász Csaba - 2023-04-14

A Demokrácia Központok tevékenységét az Eurotrans Alapítvány veszi át, az udvarhelyszéki kiszállásokat az igények függvényében akár növelni is tudják. Április folyamán több településen lesznek jelen az Eurotrans Alapítvány munkatársai.

A Demokrácia Központok tevékenységének beszüntetése komoly változást hozott az RMDSZ által létrehozott Eurotrans Alapítvány életében: megnőtt az igény az ügyintézésre. Az elmúlt időszakban 25%-kal több a munka volumene, nagyobb számú igénylés érkezett be, és ez a szám várhatóan még nőni fog – erről számolt be csütörtöki székelyudvarhelyi sajtótájékoztatóján Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az udvarhelyszéki RMDSZ elnöke.

„Sosem tekintettünk egymásra versenytársakként, egymás tevékenységét ki tudtuk egészíteni: míg a Demokrácia Központok elsősorban a városban, addig az Eurotrans egész Udvarhelyszéken, tehát vidéken is végezte a munkát” – fejtette ki Bíró Barna Botond. Elmondta, Udvarhelyszéken nagyobb erőbedobással folytatja a munkát az Eurotrans Alapítvány Mihály Péter vezetésével. Havonta két konzuli napot és több kiszállást is szerveznek, de kapacitásukat a Csíkszeredai Főkonzulátus segítségével az igények függvényében akár növelni is tudják. Bíró fontosnak tartotta kiemelni, hogy nőtt az Eurotrans alkalmazottainak száma, hiszen felajánlották három, korábban a Demokrácia Központban dolgozó kollégának, hogy folytassák a már megszokott tevékenységet az Eurotrans Alapítványnál.

Április folyamán az Eurotrans Alapítvány munkatársai a következő udvarhelyszéki településeken nyújtanak segítséget: április 18-án Oklándon (polgármesteri hivatal), április 19-én Homoródalmáson (polgármesteri hivatal), április 21-én Székelyudvarhelyen (konzuli nap, Bocskai Ház), április 25-én Bögözben (polgármesteri hivatal), április 26-án a székelydobói kultúrotthonban. Ezen kívül minden hónap első keddjén Székelykeresztúron, az RMDSZ irodában, és minden hónap első szerdáján Szentegyházán, a Katolikus Plébánián tartanak ügyfélfogadást, 10-14 óra között.

„Mindenkit arra bátorítunk, hogy ha még nem igényelte a magyar állampolgárságot, vagy esetleg más kérdése van – akár babakötvénnyel, anyakönyvezéssel kapcsolatosan –, keresse bizalommal az Eurotrans munkatársait, hívja bizalommal a 0266/213-561-es telefonszámot, vagy érdeklődjön a helyi RMDSZ-elnöknél” – hangsúlyozta Bíró Barna Botond.© Copyright 2018