2024.05.21
kedd

Nemzeti régiók: a tizedik országban is összegyűltek a szükséges aláírások

- 2021-03-01

A tizedik európai államban, Írországban is összegyűltek a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezésének sikeréhez szükséges aláírások – olvasható az írdalá.hu kampány Facebook-oldalán.

Mint ismert, a polgári kezdeményezést a 27 uniós tagország közül legalább hétből származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell aláírásával támogatnia. A hét tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni az adott országra vonatkozó minimálisan szükséges számú aláírást.

Február 7-ig a kötelező hét helyett kilenc uniós tagállamban érték el az aláírások számának kötelező alsó küszöbét, ennek ellenére folytatják a gyűjtést május 7-ig, jelentette be korábban Izsák Balázs, az SZNT elnöke. Erre a hosszabbításra a tagállami járványügyi intézkedések miatt volt lehetőség. Jó lenne, ha a Kárpát-medencéből is gyűlnének aláírások, ezért arra ösztönzünk minden magyart, aki még nem tette meg, írja alá a kezdeményezést. Nagy feladatok várnak nyugati barátainkra, hiszen további aláírásokat gyűjtünk az EU államaiból. A nagy kihívás azonban az, mennyire erősíti meg szövetségünket a két hónapnyi intenzív, együttes munka” – összegzett szombati közleményében az SZNT elnöke.© Copyright 2018