2024.05.20
hétfő

Négyhetes előrejelzés: enyhül a meleg, Erdélyben eső várható

- 2023-07-31

A következő két hétben Románia nyugati és központi régióiban a hőmérséklet a sokéves átlagnál alacsonyabb lesz, majd a térségek többségében növekedni fog, és az augusztusban megszokott értékekhez közelít; bőségesebb csapadékra csak a következő héten lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat július 31. és augusztus 28. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A vasárnap közzétett prognózis szerint a július 31. és augusztus 7. közötti héten a nyugati, északnyugati és központi régiókban alacsonyabb lesz a sokéves átlagnál a hőmérséklet, az ország többi részében pedig a normális értékek közelében alakul. Románia nagy részében, de különösen a Kárpátokon belüli régiókban bőséges csapadékhullás várható.

Az augusztus 7. és 14. közötti héten a hőmérséklet a sokéves átlagnál valamivel alacsonyabb lesz a nyugati és központi régiókban, máshol pedig az augusztus első felévben megszokott értékek várhatók. A csapadékmennyiség az ország egész területén a normális értékek körül alakul ebben az időszakban.

Az előrejelzés szerint augusztus 14. és 21. között a legtöbb régióban a hőmérséklet kissé magasabb lesz a sokéves átlagnál, a csapadékmennyiség pedig az ország legtöbb részén általában az átlagoshoz közeli lesz.

Az augusztus 21. és 28. közötti héten pedig az ország legnagyobb részében a sokéves átlagnak megfelelően alakul a hőmérséklet, ennél magasabb értékek a déli megyékben várhatók. A csapadékmennyiség a régiók többségében általában az átlagoshoz közeli lesz.

Forrás: Maszol.ro/ Agerpres© Copyright 2018