2024.05.21
kedd

Módosult az előkészítő osztályba történő beiratkozások ütemterve

- 2023-05-29

Aktualizálta az oktatási minisztérium az előkészítő osztályba történő beiratkozások menetrendjét. A módosításokról szóló miniszteri rendelet rövidesen megjelenik a Hivatalos Közlönyben – tájékoztatott pénteken a szaktárca.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a tanintézetek május 3. és 18. között fogadták a beiskolázási kérelmeket. A frissített ütemterv szerint május 29. és június 6. között az oktatási intézményeknek el kell bírálniuk a lakóhely szerinti iskolától eltérő tanintézetbe való beiratkozásra irányuló kérelmeket. Azokat a gyerekeket, akiket helyhiány miatt nem vettek fel a kiválasztott iskolába, be kell sorolni a lakóhely szerinti tanintézetbe, ha a kérelemben megjelölték ezt a lehetőséget.

Az iskolákban és a megyei tanfelügyelőség honlapján közzé kell tenni az előkészítő osztályba felvett gyermekek névsorát és a betöltetlenül maradt helyek számát. A beiratkozás második szakaszában, június 6. és 12. között fogadják azoknak a szülőknek a beiskolázási kérelmeit, akiknek a gyermekét valamilyen okból nem sorolták be az előkészítő osztályba az első szakaszban.

Június 13. és 19. között az iskolák feldolgozzák a kérelmeket, és közzéteszik a beíratott gyerekek végleges listáját. Szeptember 1. és 8. között a megyei tanfelügyelőségeknek a szülők vagy törvényes képviselők kérelme alapján rendezniük kell minden olyan gyermek helyzetét, akit valamilyen okból nem soroltak be az előkészítő osztályba.

Forrás: Agerpres© Copyright 2018