2024.06.17
hétfő

Meghatározták az előkészítő osztályba történő beiratkozás módszertanát

- 2021-03-15

Meghatározta a tanügy-minisztérium az előkészítő osztályba történő beiratkozás módszertanát a 2021-2022-es tanévre. A tervezett menetrend szerint a tanfelügyelőségek március 17-én teszik közzé az iskolai körzeteket, a beiskolázási tervet és az indítandó előkészítő osztályok számát.

2021. március 29-e és április 28-a között a gyermekek szülei vagy törvényes képviselői kitöltik és benyújtják a beiratkozási űrlapot. A kérést abba az iskolába kell benyújtani vagy online elküldeni, amelyikbe a gyerek felvételét kérik. Az elemi iskolába történő beiratkozás első szakaszára 2021. május 10-e és 20-a között kerül sor. Május 10-e és 11-e között az országos bizottság feldolgozza a beiratkozási kérelmeket, és elosztja a gyerekeket az iskolai körzetek szerint. Május 11-e és 18-a között feldolgozzák a kérelmeket az oktatási egységek szintjén, és az esetleg szabadon maradt helyekre besorolják azokat a gyerekeket, akik felvételét más tanintézménybe kérték, mint a lakhely szerinti körzeti iskola. Május 20-án közzéteszik az iskolákban és a tanfelügyelőség honlapján a beírt gyerekek lajstromát és a szabadom maradt helyeket. Május 21-én kezdődik az iratkozás második szakasza, amikor közzéteszik a tanfelügyelőség által kidolgozott eljárást, amellyel besorolják a gyerekeket a szabadon maradt helyekre. Május 24-e és 31-e között, a szülők kérelmét lehetőség szerint figyelembe véve, elosztják a megmaradt gyerekeket a megmaradt helyekre.

Június 4-én minden iskolai egységben kifüggesztik az előkészítő osztályokba felvételt nyert gyerekek végleges névsorát. Szeptember 1-je és 10-e között rendezik azon gyerekek helyzetét, akik valamilyen okból kimaradtak a beiratkozásból.© Copyright 2018