2024.04.20
szombat

Medvével ütközött egy autó Székelyudvarhely mellett

- 2023-06-20

Medvével ütközött egy autó hétfőn éjjel a 131-es jelzésű megyei út Felsőboldogfalva és Árvátfalva között áthaladó szakaszán, írja a Székelyhon.

A helyi lap beszámolója szerint az autó utasai nem sérültek meg, de a gépjárműben jelentős anyagi kár keletkezett. A vadászok pedig nem találták a helyszínen a sebzett barnamedvét, ezért érdemes óvatosnak lenni a környéken.

 Mărmureanu-Bíró Leonárdtól, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület vezetője a Székelyhonnak azt mondta, hogy a balesetet követően a nagyvad Árvátfalva irányába elhagyta a helyszínt, a környéken sem találták meg a vadőrök, akik hőkamerákat is bevetettek. Az autóban keletkezett kárból kiindulva azt feltételezik, hogy a medve súlyosan megsérülhetett.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a sebzett medve kiszámíthatatlan és veszélyes lehet, így azt tanácsolja, hogy egy-két napig mindenki kerülje el a községközpont határában található dombokat. Ők pedig a medvét tovább keresik.

Az autóban keletkezett kárt egyébként a sofőrnek önköltségen kell megtérítenie, mert az út kezelőjét nem lehet felelősségre vonni a történtekért.

 

Forrás:szekelyhon.ro/transtelex.ro© Copyright 2018