2024.06.15
szombat

Ma indul a gazdafórum karaván

- 2023-02-14

Ma Homoródszentmártonban indul, majd március 17-én a farkaslaki nagy térségi fórummal zárul az egész Udvarhelyszéket átszelő gazdafórum karaván, melynek célja elsőkézből tájékoztatni a térség gazdáit a rendelkezésre álló lehetőségekről.

Egy hónapon át egész Udvarhelyszéket átszeli a kedden induló gazdafórum karaván, melynek részleteit hétfőn ismertette Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az udvarhelyszéki RMDSZ elnöke, valamint Sinka Arnold ügyvezető elnök, falugazdász.

„A karaván célja, hogy az udvarhelyszéki gazdatársadalmat megfelelően, első kézből tudjuk tájékoztatni azokról a lehetőségekről, amelyek 2023-ban a rendelkezésünkre állnak” – közölte Bíró Barna Botond.

A széki RMDSZ, valamint a szakmai partner, Székely Gazdaszervezetek Egyesülete szervezésében megvalósuló Tulipán- karaván ma indul Homoródszentmártonban, a térség két kisvárosa, Szentegyháza és Székelykeresztúr mellett az összes 23 udvarhelyszéki községet is érinti.

Sinka Arnold ügyvezető elnök, falugazdász elmondta, hogy a fórumokon az újonnan induló pályázatokról lesz szó, illetve bemutatásra kerül a Nemzeti Stratégiai Terv is, melyet tavaly decemberben fogadott el az Európai Bizottság. A 2023-27-es időszakot öleli fel és ez összegben 15,8 milliárd eurót jelent a következő időszakra. A Gazdafórum Karaván befejezéseként lesz egy nagy térségi fórum is, ahol országos szakemberek és politikusok lesznek jelen. Erre március 17-én, Farkaslakán kerül sor, ahová Barabási Antal mezőgazdasági államtitkár és Vincze Lóránt EP-képviselőt is várják.

Elhangzott még, hogy a nemcsak a gazdák számíthatnak eseménydús időszakra, a továbbiakban családoknak, vállalkozóknak és ifjúságnak szóló ágazatokban is fognak karavánok indulni.

A karaván e heti programja:
Kedd, február 14.

09.30 – Homoródszentmárton (kultúrotthon);
12.00 – Oklánd (kultúrotthon);


Szerda, február 15.

09.30 – Felsőboldogfalva (kultúrotthon);
12.00 – Székelykeresztúr (közösségi terem, volt vállalkozók háza);


Csütörtök, február 16.

09.30 – Homoródalmás (idősek nappali foglalkoztatója);
12.00 – Lövéte (polgármesteri hivatal gyűlésterme).

-Szász Csaba-© Copyright 2018