2024.04.24
szerda

Kezdődik a tavaszi nagytakarítás

- 2024-02-28

A főutak takarításával elkezdődik Székelyudvarhely utcáinak portalanítása, ugyanis a kedvező időjárási körülmények lehetővé teszik a tavaszi nagytakarítás elkezdését.

A szolgáltató első körben a főutak por- és sártalanításával kezd, március 11-ig a Kossuth Lajos utca, a Városháza tér, a Bethlen Gábor utca, a Tamási Áron, a Villanytelep, a Tompa László, a Tomcsa Sándor, a Sziget, az 1918. december 1. és a II. Rákóczi Ferenc utca les zmegtisztítva. A lakótelepek takarítását március 18. és 28. között fogják elvégezni. Elkezdődötta parkok és köztéri zöldövezetek takarítása, ez a szociális segélyben részesülők és a közmunkára ítélt személyek végzik.

Március 18. és 22. között szállítja el a hulladékgazdálkodási vállalat a tavaszi zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból. A polgármesteri hivatal arra kéri a lakószövetségeket és a tömbházak lakóit, hogy március közepéig szervezzék meg a tömbházak körüli zöldövezetek tavaszi takarítását. A kertes házak esetében a zöldhulladékot a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint viszik el. A lakókat arra kérik, hogy a tavaszi takarítás során összegyűlt zöld hulladékot zsákokba, az ágakat pedig minél szorosabban összekötve tegyék ki majd a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.© Copyright 2018