2024.04.18
csütörtök

Kezdődik a Nagyszeben és Fogaras közötti autópálya építése

- 2023-08-17

Aláírták szerdán a Nagyszeben-Fogaras autópálya 3-as szakaszának tervezésére és építésére vonatkozó szerződést, és a következő hetekben várható a szerződések aláírása a további három sztrádaszakaszról is – jelentette be szerdán a szállításügyi miniszter az Agerpres szerint.

Sorin Grindeanu sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a török Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret vállalattal írták alá a szerződést, és tudomása szerint ugyanez a cég a 4-es szakaszra kiírt versenytárgyalás nyertese is, mert az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács a közelmúltban elutasította a versenytársak óvását.

 

A miniszter szerint a vállalat erős, pénzügyileg stabil, Európa, Ázsia és Afrika több részén is végzett munkálatokat, emiatt optimista a munkálatok minőségére és időben történő átadására vonatkozóan.

Grindeanu hozzátette, hogy a sztráda első két szakaszáról is hamarosan, remélhetőleg egy hónapon belül aláírhatják a szerződést, így beindulhat a Nagyszeben és Fogaras közötti autópálya építése annak teljes, 68 kilométeres hosszában.

A 17,6 kilométer hosszú 3-as szakasz (Alsóárpás-Felsőszombatfalva) kivitelezését a török vállalat 1,77 milliárd lejért vállalta.

A szerződés 48 hónapra szól, ebből 12 hónap áll rendelkezésére a tervezésre, 36 hónap pedig a munkálatok elvégzésére. A projekt szerint a szakaszon 27 hidat és felüljárót is meg kell építeni.

 

Forrás: transtelex.ro© Copyright 2018