2024.05.20
hétfő

Kezdődik a lakónegyedek tavaszi takarítása és portalanítása Székelyudvarhelyen

- 2023-04-04

Takarítani fogják a lakónegyedeket, hívja fel a lakók figyelmét a polgármesteri hivatal.

Munkanapokon reggel 7 és délután 1 óra között fognak takarítani, a Bethlen-negyedben kezdődik a munka, ezt követően a Tábor lakótelepen, majd pedig a Csereháton folytatódik.

Első hét
Április 11-én, kedden az Építők, Szabók, Asztalosok és Kós Károly utcákban kezdenek.

Másnap, szerdán a Győzelem úttal – a Forrás és a Lakatosok utca között –, a Lakatosok és Cipészek utcákkal folytatják.

13-án a Kisköved utca, a Győzelem út – a Kisköved és a Forrás utca között – és a Céhek utca tisztul meg.

Második hét
A következő hét keddjén, 18-án a Virágok sétányán, a Téglavetők, Ifjúság és Gyepes bejáratokon, illetve a Győzelem úton – a Virágok sétánya és a Kisköved utca között – fognak dolgozni.

Szerdán, 19-én a Függetlenség sugárút egyik felét, a Győzelem út és a Tábor utca közötti részt tisztítják, másnap, csütörtökön a másik felét – a Tábor utca és a József Attila utca között – az Ady Endre utca Tábor utca és a Függetlenség sugárút közötti részével együtt.

Pénteken a munkálatokat a Tábor – a Függetlenség sugárút és a Bethlen Gábor utca között -, Szarkakő, Testvériség, Béke utcákban és a Tavasz sétányon folytatják.

Harmadik hét
A következő hét hétfőjén, április 24-én a Szentjános, Rózsa, Szentimre utcákra térnek át.

Kedden a Kis Gergely, Kuvar, Csere és Imecs László utcákon, illetve a Csereháti részen – Marin Preda Líceum és a Kiss Gergely utca között – takarítanak.

Szerdán pedig a Haáz Rezső és a Forrás utcák lesznek tisztábbak.

Arra kér a hivatal mindenkit, hogy a hatékony takarítás érdekében gépjárműveiket ne parkolják le a portalanítás napján az említett utcákban.

Az időjárást miatt elképzelhető, hogy fog még változni a program, erről azt ígérik, hogy majd időben értesítik a lakókat.

 

Forrás: uh.ro/ udvarhely.ro© Copyright 2018