2024.07.23
kedd

Itt megtudhatja, hogy melyik vakcinát kapja meg az oltóközpontban

- 2021-03-16

Egy nemrégiben beindított weboldalról megtudható, hogy oltóközpontonként melyik koronavírus elleni vakcinát adják be a feliratkozott személyeknek.

Mint ismert, hétfőn Romániában elkezdődött az oltási kampány teljes lakosságra kiterjedő, harmadik szakasza. A vakcina beadása előjegyzés alapján történik. Időpontot egy kormányzati honlapon (vagy call center segítségével) lehet foglalni. Ha minden időpont foglalt, a feliratkozók a kiválasztott oltóközpont várólistájára kerülnek, és a rendszer értesíti őket arról, hogy mikor kerülnek sorra.

A kormányzati honlapról azonban nem derül ki,  hogy a kiválasztott oltóközpontban a Romániában jelenleg alkalmazott három vakcina (Pfizer, Moderna és AstraZeneca) közül melyikkel oltják be a feliratkozott személyeket. Erről segít tájékozódni egy nagyszebeni fejlesztők által elindított online platform.

A vaccin.live oldalról szinte valós időben megtudható, hogy oltóközpontonként hány szabad időpont van, hányan kerültek fel eddig várólistára, illetve melyik vakcinát kapja meg a feliratkozott személy.© Copyright 2018