2024.07.19
péntek

Ismét meghirdetik Székelyudvarhelyen az Informatika és szoftverfejlesztés posztgraduális képzést

- 2021-02-02

Idén ismét meghirdetik Székelyudvarhelyen az Informatika és szoftverfejlesztés posztgraduális képzést, amely a Babeș-Bolyai Tudományegyetem, a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által működtetett Regionális IT Fejlesztési Program, a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség valamint a Harghita Business Center együttműködése révén valósul meg.

Az Oktatási Minisztérium által akkreditált képzési program megszervezése az érvényes jogszabályoknak megfelelően, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem posztgraduális képzési programok működtetésére vonatkozó szabályzata alapján történik.

A program átképzési lehetőséget biztosít mindazok számára, akik jelenlegi szakmájukból szeretnének áttérni az informatika és szoftverfejlesztés területére, és sikeres karriert szeretnének elindítani az IT-szektorban. A posztgraduális képzésre olyanok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek felsőfokú végzettséggel (bármilyen tudományterületen), illetve egy államilag elismert felsőoktatási intézmény által kibocsátott, ennek megfelelő oklevéllel. A 18 hónapos képzési program 15 modulra tagolódik. Figyelembe veszik, hogy a résztvevők többsége munkavállaló, így a képzésekre hétvégente, illetve délutánonként kerül majd sor. A program 2021. március elején indul, a jelentkezés és a beiratkozás februárban zajlik. Az átképzési programmal kapcsolatosan további információkat a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség honlapján, vagy a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának weboldalán találhatnak az érdeklődők.© Copyright 2018