2024.04.18
csütörtök

Idén nem lesz motoros találkozó

Szász Csaba - 2023-05-24

Nem rendezik meg idén a 2013-ban indult, a nevét 2018-ban SZMÖ Biker Festivalra igazító székelyföldi motoros találkozót. A szervezők szerdán tudatták, hogy bár az esemény jövőbeni megrendezéséről nem mondanak le, idén szünetet tartanak.

A Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozót és Rockfesztivált kereken tíz évvel ezelőtt 2013-ban szervezte meg először öt székelyföldi motorosklub, amelyek úgy döntöttek, hogy a saját, kisebb találkozóik helyett egy közös, többnapos motorosfesztivált szerveznek. A kezdetben kétnapos, majd négynapossá bővült rendezvény sikeresen vette át az egykori legendássá vált szejkefürdői Rockmaratonok helyét, és időközben az ország legnagyobb motorostalálkozójává nőtte ki magát, több ezernyi látogatóval, tucatnyi fellépővel, két színpaddal, kiegészítő rendezvényekkel.

A nevét 2018-ban SZMÖ Biker Festivalra igazító székelyföldi találkozó a járvány miatti kétéves szünetet követően tavaly új helyszínen, a Csíkszeredától 22 km-re fekvő Hargitafürdőn mutatkozott be. Idén azonban nem lesz motorbőgéstől hangos a festői környezetben található üdülőhely, a szervezők lemondtak az idei kiadás megrendezéséről.

„Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy a SZMÖ Biker Festival az idei évben nem kerül megszervezésre. A szervezők különböző okok miatt úgy döntöttek, hogy idén szünetel az esemény, azonban az elkövetkező időszakra nagy tervekkel és ambiciózus tervekkel készülnek” – olvasható az eseményt szervező Székely Motoros Összefogás (SZMÖ) szerdán közzétett közleményében, melyben megjegyzik, hogy idén egy kis szünetre van szükségük, hogy felülvizsgálhassák és fejleszthessék a fesztivál koncepcióját és szervezését.

„Köszönjük még egyszer a türelmeteket és a támogatásotokat, és várunk benneteket a következő SZMÖ Biker Festivalon, amelyre már most izgatottan készülünk!” – biztat a közleményt aláíró öt motorosklub, a kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC, a székelyudvarhelyi Independent Eagles MC, a kászoni KMB Motors MC, a csíkszeredai Rebel Wolves MC és a szászrégeni Sons of Attila RC.© Copyright 2018