2024.04.18
csütörtök

Hivatalos a próbaérettségi és a képességfelmérő próbavizsga menetrendje

- 2023-02-09

Megjelent a Hivatalos Közlönyben a nyolcadik osztályosok képességfelmérő próbavizsgájának és a próbaérettséginek a lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a nyolcadikosok képességfelmérő próbavizsgája a következő ütemterv szerint zajlik majd: március 20-a: írásbeli vizsga román nyelv és irodalomból; március 21-e: írásbeli vizsga matematikából; március 22-e: írásbeli vizsga anyanyelvi ismeretekből és irodalomból. Az eredményeket március 29-én teszik közzé.
A próbaérettségi március 27-én kezdődik: írásbeli vizsgával román nyelv és irodalomból; március 28-án: írásbeli vizsga a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból; március 29-én: írásbeli vizsga a szaknak megfelelő választott tantárgyból; március 30-án pedig írásbeli vizsga anyanyelvi ismeretekből és irodalomból. Az eredményeket április 6-án teszik közzé.
A képességfelmérő próbavizsgán és a próbaérettségin kapott jegyeket csak a tanuló írásbeli kérésére vezetik be az osztálynaplóba.© Copyright 2018