2024.06.18
kedd

Háromszázezer zarándokot várnak a csíksomlyói búcsúba

- 2023-05-27

Háromszázezer zarándokot várnak ma a csíksomlyói pünkösdi búcsúba, ahova még Ausztráliából is érkeznek egyéni zarándokok.

Magyarországról három zarándokvonattal érkeztek zarándokok, de buszokkal is érkeztek szervezett csoportok. A zarándokok között van Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke, aki először látogat Csíksomlyóra. Magyarország első embere tegnap érkezett Erdélybe.

A csíksomlyói búcsúba vezető úton Szejkefürdőre is kilátogatott, ahol fejet hajtott Orbán Balázs sírja előtt. Az államfő a búcsús szentmise után 16 órától felkeresi a csíksomlyói kegytemplomot. Elődje, Áder János visszajáró zarándoka volt a csíksomlyói búcsúnak, ahol egyébként számos erdélyi és magyarországi politikus és közéleti szereplő jelen van, minden évben.

12 órától élőben közvetíti a Marosvásárhelyi Rádió és az Erdélyi Mária Rádió a 457. Csíksomlyói pünkösdi búcsú szentmiséjét a Kissomlyó-hegy és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregből.

A székelyek középkori eredetű fogadalmi zarándoklata 1990-től kezdődően mára már az összmagyarság legjelentősebb keresztény eseményévé vált, ezért fordítunk kiemelt figyelmet erre a Marosvásárhelyi Rádióban. A magyar katolikus és keresztény hívők által minden év pünkösdjén, több százezer résztvevő jelenlétében megtartott búcsúról Boér Károly kollégánk és Karácsony Tibor atya jelentkezik.

 © Copyright 2018