2024.05.18
szombat

Fokozódik a kánikula, akár 42 fok is lehet

- 2023-07-24

A kánikula és a kellemetlen hőérzet hétfőn kiterjed az ország nyugati, déli és részben a keleti részére is, figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).  Harmadfokú (vörös jelzésű) hőségriasztás lesz érvényben kedden és szerdán Románia déli és délkeleti megyéiben, illetve Bukarestben. 

Hétfőn a csúcsértékek 34 és 37 fok között, a minimumok 18 és 23 fok között alakulnak. A hőérzet magas lesz, a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja majd a kritikus 80 egységet. 

A meteorológusok szerint kedden fokozódik és az egész ország területére kiterjed a kánikula, szerdán pedig főként a déli, keleti és részben az ország középső részén levő régiókat sújtja. A főváros mellett Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov és Călăraşi megyében nap közben a hőmérséklet csúcsértéke eléri a 40-42 fokot, és a kánikulát fokozottan kellemetlen hőérzet kíséri.

Szerdán Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila és Galac megyében, illetve Konstanca megye nyugati részében és a fővárosban nap közben 40-42 fokot mutatnak majd a hőmérők, és a kánikulát fokozottan kellemetlen hőérzet kíséri.

Forrás: Maszol.ro portálról© Copyright 2018