2024.05.21
kedd

Felszólítás: A cselekvés a leghatékonyabb megelőzés!

- 2018-08-07

A Magyar Polgári Párt Hargita megyei frakciója követeli, hogy Hargita Megye Tanácsa 24 órán belül kössön szerződést egy vadásztársasággal a veszélyes medvék altatólövedékes ártalmatlanítására, begyűjtésére és ideiglenes, biztonságos megőrzésére. 

 

A bürokrácia mindaddig egy kényelmes állapot, amíg súlyos fizikai és vagyoni károkat nem okoz. Az emberi élet védelme és biztonsága nem kényelmi kérdés!

Követeljük, hogy Hargita Megye Tanácsa 24 órán belül kössön szerződést egy vadásztársasággal a veszélyes medvék altatólövedékes ártalmatlanítására, begyűjtésére és ideiglenes, biztonságos megőrzésére. Mindennek költségét a megyei tanács előlegezze meg, majd hárítsa a Környezetvédelmi Minisztériumra, akinek a feladata lenne mindezt kézbentartani.

Az emberi életek védelme minden jogszabályi kötöttséget felülír! Az emberéletet védeni kell, ezért az altatólövedekés beavatkozásokat meg kell kezdeni, amíg nem lesznek halálos áldozatai a politikusok és a hivatalnokok felelőtlenségének!

Felszólítjuk a megyei vezetőséget, hogy rövid időn belül intézkedjenek annak érdekében, hogy végre érdemi megoldások szülessenek és Székelyföld lakosságának, illetve az idelátogató turistáknak az életét veszélyeztető medvetámadások megszűnjenek.

Ha a jelenlegi jogszabályok rosszak, hatástalanok, akkor módosítani kell, esetleg újakat alkotni. Ne az életet alakítsuk a jogszabályokhoz, hanem a jogszabályokat az élethez!

A tiltakozások, a maszatolások, a jól csengő szalagcímek és a feltűnést keltő szereplések nem bizonyultak hatékony megoldásnak. Nem siránkozni kell, hanem cselekedni! Amennyiben a megyei tanács elnöke nem hajlandó erre, azonnal mondjon le!

2018. augusztus 7.                                                                                                                       

Magyar Polgári Párt Hargita megyei frakciója

Albert Mátyás

Csillag Péter

Mezei János

Salamon Zoltán© Copyright 2018